NEI

Wat is NEI?

NEI (Neuro Emotionele Integratie) is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. Zo maakt NEI bijvoorbeeld gebruik van dezelfde energiebanen als een acupuncturist en is gebaseerd op principes uit neurowetenschappen, bio-kinesiologie en toegepaste psychologie.

Met NEI sporen we blokkades op in je onderbewuste

Je onderbewuste slaat alles wat je meemaakt in je leven op. Sommige van deze gebeurtenissen verwerk je onbewust niet altijd even goed. Hierdoor kunnen er blokkades ontstaan die je kunnen belemmeren in je dagelijks leven. Dat kan zich fysiek, maar ook mentaal of emotioneel uiten. Met NEI sporen we blokkades in het lichaam op. Je wordt je bewust van de kern van je probleem, waardoor je het kan loslaten en het geen belemmering meer vormt. De energie zal weer gaan stromen en je klacht zal verminderen of zelfs verdwijnen.

Doorgaans zijn lange praatsessies niet nodig. Trauma's uit het verleden die de oorzaak zijn van klachten hoeven niet opnieuw ervaren te worden. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele consulten. Juist om die redenen ervaren mensen NEI- therapie als een zeer prettige werkvorm.

In een NEI sessie wordt gewerkt met de biotensor, een meetinstrument die de frequentie/energie van het lichaam kan meten. Via de biotensor in combinatie met een protocol van vragen, komt er een gesprek tot stand met je onderbewuste. Ieder mens heeft zijn/haar eigen frequentie, als er iets gezegd wordt dat klopt, werkt de frequentie door in zijn eigen bandbreedte. Wordt er iets gezegd wat niet klopt, zal er, hoe klein dan ook, een afwijking zijn in de frequentie wat opgepikt wordt door de biotensor. Hierdoor kom je erachter wat er in het verleden gebeurd is en wat je er nu van weerhoudt een gelukkig leven te leiden. NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met vele uiteenlopende klachten.